Terra-Team

Betonilattian hiominen

 

Betonilattioita timanttihiotaan monia tarkoituksia varten. Yleisimmin hionta tapahtuu valun jälkeen, jolloin poistetaan betoniliima ja esivalmistetaan lattia pinnoitteita varten. Timanttihionta soveltuu erinomaisesti myös vanhojen betonilattioiden kunnostukseen.

 

Betonilattioiden kiillotus näkyväksi lattiapinnaksi on yleistynyt. Liikerakentamisessa jo yleisesti käytetty menetelmä on levinnyt myös omakotirakentamiseen. Betonilattioiden kiillotus tapahtuu lattian hiomakoneella. Raakahionnan jälkeen siirrytään karkeasta hiomapalasta portaittain kohti viimeistelevää kiillotusvaihetta.

 

Kiillotetulla betonilattialla on monia etuja. Normaalin betonilattian hyvien ominaisuuksien lisäksi kiillotettu lattia on kestävä, helppo huoltaa, kustannustehokas, pölytön ja se ei myöskään ole märkänä liukas. Kiillotetun betonilattian käyttöikä ylittää useimmat lattian pinnoitusmateriaalit tehden siitä suositun materiaalin varastoihin, tuotantotiloihin, kouluihin, sairaaloihin ja julkisiin rakennuksiin.

 

Kiillotettu betonilattia kestää kovaa kulutusta ja painoa kuten trukki- ja pumppukärry liikenteen. Lattia on helppo puhdistaa vaatien vain ajoittaisen pyyhinnän. Lattioita ei tarvitse vahata.

 

Kiillotettu lattia ei ole sen liukkaampi, kuin käsittelemätön betonilattia. Verrattuna puulattiaan, vahattuun linoleumiin tai kiillotettuun marmoriin kiillotettu betonilattia on 40% vähemmän liukas.

 

Peilimäinen kiiltävä lattia on myös esteettisesti tyylikäs.

 

» Katso lattiahiontaan soveltuvat tuotteemme